Planerar ni att skaffa valp?

admin Hund

Den här artikeln vänder sig till dig som söker ett nytt litet lurvigt tillskott till familjen, men behöver få hjälp på vägen!

Förutom varierande utseenden har hundraser även olika temperament, motions- och pälsvårdsbehov. Dessutom har ett flertal raser avlats fram för specifika utseenden eller förmågor. Viktigast är att ni väljer utifrån familjens förutsättningar för att hitta en ras som passar er. Hunden bör alltid väljas utifrån hur hundens behov passar i familjesituationen och inte rasens utseende.

När ni bestämt vilken ras ni vill ha är det dags att kontakta en uppfödare för att tinga er valp. Valpar är leveransklara när de är mellan åtta-tio veckor gamla. Ett annat alternativ är att adoptera en hund som av olika skäl har omhändertagits. De första månaderna med valpen kan innebära mycket jobb eftersom de sällan är rumsrena, men tar ni ut valpen efter varje måltid och direkt på morgonen blir den snart rumsren.

Valpens träning är oerhört avgörande för att ni ska få ett bra samspel med er nya familjemedlem. I början består träningen mest av att komma på inkallning, sitta och ligga. Klickerträning och lydnadskurser är bra metoder för att träna valpen. Det är också viktigt att vänja hunden på att få klorna klippta.

You May Also Like..

Hund och katt tillsammans – funkar det?

Många husdjursägare har idag mer än bara ett djur i sitt hem. Och det är inte ovanligt att djuren är […]

Svenskarnas favorithusdjur

Att ha husdjur är idag inte alls något unikt då runt vart tredje svenskt hushåll har någon typ av husdjur. […]

Besök till veterinären

Att ta hunden till veterinären är något alla kommer behöva göra. Det är dock bra att veta vad man ska […]